14 °C Budapest
Winter scene with High Tatra Mountains with Swinica peak, Poland

Újra kinyit Szlovákia: ez az ország 3 legjobb sípályája, tárt karokkal várják a magyarokat

2021. december 18. 17:03

Legyen szó sífutásról, lesiklásról a lenyűgöző Csorbató mellett, éjszakai síelésről vagy síoktatásról, északi szomszédunknál mindent megtalálunk! A javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően akár már az iskolai szünetben ellátogathatnak Szlovákiába a téli sportok szerelmesei. December 11-én megnyitottak ugyanis a síközpontok, december 25-től pedig a szálláshelyek várják a vendégeket. Az országban 36 modern síterepen hódolhatunk hobbinknak. A Slovakia Travel összegyűjtötte a legszebb pályákat és a legfontosabb járványügyi tudnivalókat.

A Donovaly síközpontban idén is nagy élményt ígér az éjszakai síelés. A gyerekes családok ellátogathatnak Európa második legnagyobb síoktatóparkjába, a Funparkba. Itt található Szlovákia egyik legjobb snowparkja, a Riders park Záhradište is. A különböző nehézségű akadálypályákkal és pihenőzónával ellátott parkban igazán jól érezhetik magukat az aktív pihenést kedvelők!

Jasná, a legnagyobb szlovákiai síközpont számtalan kikapcsolódási lehetőséggel várja a téli sportok szerelmeseit. A Chopok csúcsára a legmodernebb Funitel felvonókkal lehet feljutni, ahol több mint 50 km hosszú, különböző nehézségi szintű pálya várják a kezdőket, a gyermekes családokat és a haladó síelőket. Az esti sportolás kedvelőinek pedig a Biela Pút' településen kialakított kivilágított sípályát érdemes felkeresni.

A Magas-Tátra számos helyszínén egyetlen bérletet kiváltva lehet síelni az összesen 24 kilométernyi gondosan karbantartott pályán. Tátralomnicon, Csorbatónál és Ótátrafüreden összesen 20 modern felvonó és sikló szállítja a sportolókat. A szánkózás rajongóit a Tarajka (Hrebienok) 2,5 km-es lejtője várja. Itt található az egyedülálló Tátrai Jégtemplom, ami idén a Santiago de Compostelán lévő Szent Jakab-katedrális alakját vette fel.

Szlovákia újra nyitva áll a turisták előtt, legyen szó akár hazai, akár külföldi látogatókról! Nagyon örülünk annak, hogy a téli sportolás kedvelőit hamarosan el is tudjuk szállásolni, így az egy napos kirándulások helyett akár egy hétre is érkezhetnek. Az országban hatályos járványügyi intézkedéseket azonban minden sípályának és vendéglátóegységnek be kell tartania, így csak a beoltott vendégek vehetik igénybe a pályák vagy a hotelek szolgáltatásait. A szállóvendégeknek az oltási igazolás mellett egy negatív PCR-tesztre, antigéntesztre vagy a bejelentkezésnél elvégzett gyorstesztre is szüksége lesz

– mondta Václav Mika, a Slovakia Travel vezérigazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Így léphetünk be most Szlovákiába

A Szlovákiába való belépéshez – minden 12 év és 2 hónapnál idősebb személyt – regisztrálni kell az eHranica rendszerben, majd a beutazáskor be kell mutatni a teljes körű oltásról szóló igazolást. Ez történhet az EU Covid-Pass alkalmazáson keresztül, de erre alkalmas a védettséget igazoló nemzeti igazolás is. Utóbbin természetesen szerepelnie kell a kiállító ország felelős hatóságának pecsétjének, vagy elektronikusan ellenőrizhetőnek és angol nyelvűnek kell lennie.

December 25-től, szombattól pedig a szálláshelyek is elérhetővé válnak az oltott turisták számára, ahol már a vendéglátó- és a wellness-szolgáltatások is igénybe vehetők. A szállodákban a bejelentkezéskor az oltási igazoláson kívül egy negatív PCR-tesztre vagy antigéntesztre, esetleg a helyszínen elvégzett gyorstesztre is szükség lesz, ez a szabály viszont a 12 év alatti gyermekekre is vonatkozik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem