1 °C Budapest
Budapest, Hungary, Europe. Parliament Building and the Danube River at dusk

Listázták a világ legjobb városait: mutatjuk Budapest hanyadik lett

2021. szeptember 9. 15:43

A brit Time Out magazin idén sokadszorra kérdezte meg olvasóit, melyek szerintük a világ legjobb városai. A dobogóra egy tengeren túli és két európai város került fel és Budapest is meglepően előkelő helyen végzett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A brit Time Out magazin idén márciusban ismét elindította a Time Out Survey nevű kérdőívét, amiben azt kérdezték olvasóktól, hogy melyek a világ legjobb városai. A kérdőívre 27 ezer szavazat érkezett, a végleges listát szerdán publikálták.

Budapest a listán a 29. legjobb város lett a világon, a 28. Párizs és a 30. Abu-Dzabi között.

A magyar fővárosról írt bekezdés megjegyzi, hogy a szórakozóhelyek a járvány miatti bezártása után a város közösségi élete a belvárosból a zöldterületekre költözött. Egyre több a túrázó a budai hegyekben, többen mentek a folyópartra iszogatni, vagy parkokban piknikezni. Amikor a szórakozóhelyek újranyitottak, akkor is a kiülős részek, a teraszok nyitottak meg elsőként.

Az értékelésekben mindig van egy rész, amiben azt írják le, mi az az adott városban, ami bárcsak máshol is megtalálható lenne. Ezek közé a szerzők szerint Budapest esetében a dombok tartoznak, ahol lehet túrázni, valamint a Duna menti zöldövezetek, bárok és strandok. A Time Out listájának első három helyén San Francisco, Amszterdam és Manchester végzett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?