16 °C Budapest
Elképesztően értékes papír lapul a magyarok zsebében: a világ szinte összes országában elfogadják

Elképesztően értékes papír lapul a magyarok zsebében: a világ szinte összes országában elfogadják

2021. április 16. 16:30

Úgy bizony, a magyar útlevél világviszonylatban is erősnek, Kelet-Európában pedig az egyik legerősebbnek számít. Persze nyugatra, vagy a tengerentúlra kacsintgatva még mindig találhatunk a mienknél is több helyen elfogadott úti okmányokat. A legfrissebb világranglistából kiderült, egy-egy ország útlevelével hány helyre juthatunk el vízummentesen.

Egyes országok útlevelei sokkal nagyobb szabadságra jogosítanak fel, mint mások. A legfrissebb, 2021 második negyedévére vonatkozó útlevél-index alapján sokadszorra is a japán útlevél lett ebből a szempontból a világ legértékesebbje, aminek birtokában az állampolgárok nem kevesebb, mint 193 országba léphetnek be vízum engedély nélkül.

Második helyen szintén egy ázsiai szigetország, Szingapúr áll, ahonnan 192 külföldi úti cél látogatható szabadon. A harmadik helyen Németországgal holtversenyben egy újabb keleti ország, Dél-Korea végzett, a két ország állampolgárai 191 vízummentes desztinációval érezhetik magukat könnyedén világutazóknak.

A negyedik helyen négy európai ország, Spanyolország, Finnország, Luxemburg és Olaszország áll holtversenyben. Nemzeti útlevelük 190 országra érvényes vízummentességet biztosít szerencsés állampolgáraiknak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ezzel szélesebbek a lehetőségeink többek között a románoknál, a horvátoknál és szerbeknél is. A sok holtverseny miatt persze a magyar úti okmányt összességében csak a világ 27. legértékesebbjének mondhatjuk, de ez az eredmény sem olyan, ami miatt szégyenkezni kéne.

A világranglista legalján nem meglepő módon a polgárháborúból ki-be sodródó, instabil közel-keleti országok állnak. Jemenből 33, Pakisztánból 32, Szíriából 29, míg Irakból 28 célországba utazhatnak állampolgáraik vízum nélkül, a sereghajtó Afganisztán polgárainak pedig mindössze 26 ilyen úti cél áll rendelkezésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06