8 °C Budapest

Ezeket a sportokat kedvelik a legjobban a magyarok: el sem hiszed, mik vannak az élen

Pénzcentrum
2020. január 22. 15:30

Az edzőteremben onnan lehet tudni, hogy itt a január, hogy se előtte, se utána nem áll sorba annyi ember, nem próbálnak annyian bejutni a jóga, spinning, kangoo, zumba és egyéb órákra.A legtöbben (63 százalékkal) sporttal, a külsejükkel, a magukra fordított idővel kapcsolatban tesznek újévi fogadalmakat - bár a válaszadók fele senkinek nem árulja el, mit fogadott meg. Nem véletlen, hogy legnagyobb arányban az év elején fogynak a sporttal kapcsolatos ajánlatok boltokban - lássuk, hogy 2019-ben mik voltak a legnépszerűbb sporttevékenységek, illetve akik otthoni edzéssel próbálkoznak, ehhez milyen eszközöket szereztek be tavaly.

A legtöbb ember élményeket, programokat keres a Bónusz Brigádon - a különböző sporttevékenységek közül is azok a legnépszerűbbek az oldalon, melyek valamiféle plusz élménnyel, játékossággal kapcsolják össze a sportot - írja közleményében a vállalat.

Az 5 legnépszerűbb sportbónusz közül az ötödik helyen egy egyalkalmas rúdtánc lehetőség áll, amely a bizonytalanoknak, a lehetőségek között még válogatóknak ad alkalmat valami újban kipróbálni magukat. A negyedik legnépszerűbb sportbónusz már nagyobb elkötelezettséggel járó tevékenységre szóló ajánlat: egy 4 alkalmas jógabérlet volt. Harmadik helyen egy 5 alkalmas rúdtánc bérlet, második helyen egy 5 alkalmas általános fitneszbérlet végzett. A legnépszerűbb sportbónusz pedig egy infrashape edzés lett - egy gépben, félig fekvő helyzetben, egy kényelmes futóbiciklin lehet formálni az alakot.

Sokan hisznek az otthoni edzésben: nincs idejük elmenni, nem szeretik az edzőtermi hangulatot, túl hideg van odakint, nincs aki vigyázzon a gyerekre - számos okból választják az emberek az otthoni edzést. Ehhez természetesen - a kitartáson és a motiváció folyamatos fenntartásán kívül - érdemes segédeszközöket beszerezni, bár az is igaz, hogy egy kettlebell vagy egy felfüggeszthető edzőheveder (ismertebb nevén TRX) biztonságos használatát nem árt szakembertől elsajátítani az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Ezek közül a top10-be került step pad, húzódzkodóállvány és szobakerékpár is a vállalatnál. Az ötödik legnépszerűbb termék egy vibrációs tréner azoknak, akik lehetőleg kevesebb erőfeszítéssel szeretnének otthon jobb formába kerülni. A negyedik helyen a már említett edzőheveder, mellyel saját testsúlyos edzéseket lehet otthon végezni, a harmadik helyen pedig egy három darabos kettlebell szett végzett. A második legnépszerűbb eszköz egy gravitációs gerincnyújtó pad lett, első helyen egy kar- és hasizom erősítő edzőgép végzett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár egyes kutatások szerint az újévi fogadalmak, így a sportolásra vonatkozó ígéretek nagy része 1 hónappal az évkezdés után elbukik, mégis a Bónusz Brigád és a GKI Digital 2019 elején végzett kutatásából az derült ki, hogy a válaszadók 78 százaléka valamiféle sikert azért elért a fogadalmai betartásával kapcsolatban, azonban csak minden 10. válaszadó érezte úgy, hogy maradéktalanul betartotta, amit önmagának ígért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem