19 °C Budapest

Luxusutazás Rubint Rékával: ki engedheti ezt meg magának?

2016. február 2. 16:51

Közel 600 ezer forintba kerül az a 10 napos dominikai luxusút, ahova Alakreform tábort szervezett Rubint Réka. A fitneszdíva szerint erre is van igény az olcsóbb, Magyarországon tartott órák mellett.  De hiába olcsóbbak az órák, annak aki sportolni szeretne nemcsak az óradíjakat kell kifizetni, már a felszerelésre is könnyen elszórhat akár több tízezer forintot.


Rubint Réka szerint hatalmas az érkelődés az általa szervezett táborok iránt, a felhívás még egy hete sincs kint, de az első gépen már minden hely elkelt.

Tény, hogy ez a tíznapos út sem olcsó, de igény van rá. Nyilván erre nem mindenki tud eljönni, de többféle táborunk is van. Bel­földön jóval ol­csóbb, a török­orszá­gi út pedig 340 ezer forint volt tavaly. Tartok on­line edzést is, ami nekem pénzbe kerül, de bárki ingyen használhatja

- mondta el a Borsnak a személyi edző.

Réka tudja, hogy a közel 600 ezer forintba kerülő dominikai utat nem mindenki engedheti meg magának, azonban ő ezt az igényt is szerette volna kielégíteni. Azt is hozzátette, hogy a táboroztatás nagyon kemény munka, ilyenkor 0-24-ig csak a vendégekkel foglalkozik, minden kérdésre válaszol, és mindent együtt csinál a táborozókkal.

Mennyibe kerül elkezdeni a sportolást?

Persze nem mondható olcsónak Rubint Réka tábora, de bármilyen sportot is szeretnénk elkezdeni, akkor is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Gondoljunk például az úszásra, amihez érdemes egyből egy úszódresszt esetleg egy új úszónadrágot vásárolnunk. Aki teniszezni szeretne, annak egyből ütőt is kell venni, a sportolásra alkalmas cipő pedig szinte mindenhol alapkellék. Mutatjuk, mi mennyibe kerül:

Aerobic

Az egyszerűbb, különleges felszerelést nem igénylő órák általában 1500 forintba kerülnek. Minél több alkalomra fizetünk be, annál jobban járunk, sőt a nagyobb komplexumok esetében a belépőhöz akár a wellness részleg használata is járhat. Sok többalkalmas bérlet határidős, például 30 nap alatt kell az 5 alkalmat, vagy 45 nap alatt a 10-et elhasználni. Emellett a vásárlás során azt is nézzük meg, milyen kikötések vannak, például egyes órák látogatásáért külön fizetni kell, vagy bizonyos idősávban nem lehet használni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Felszerelés: Kényelmes sportszerelés és jó, ha van hozzá fitnesz cipő is. Az árak között itt is hatalmas különbségek lehetnek, a márkás cuccok jóval drágábbak.
  • Bérlet: Heti két alkalommal számítva, akció nélkül 12 ezer forint a beugró, egy 5 alkalmas bérlet adott esetben 7500 forint, egy 10-es már csak 14 ezer, ha pedig éves bérletet váltunk az egyik fitnesz centrumba, az 160 ezer forint napközbeni felhasználással, de ha egész naposat vennénk, az már 195 ezer forint. Egy kisebb helyre szóló éves aerobik bérlet valamivel olcsóbb, 135 ezer forint körül van.

Tenisz

Ha tudunk teniszezni, akkor költségeinket a pályabérlés fogja megdobni. Egy téliesített teniszcsarnokbeli pályát időszaktól függően 4-5 ezer forintért bérelhetünk óránként. De emellett beiratkozhatunk akár felnőttként is teniszoktatásra, ami viszont már borsosabb, a pályadíjjal együtt 7 300 forint.

  • Felszerelés: A sportruházaton túl szükségünk lesz teniszlabdára és teniszütőre. 7 ezer forintért már vehetünk ütőket, de az igazán professzionálisakért akár 90 ezret is elkérhetnek.
  • Bérlet: A téli szezonban drágább az oktatás a sátorhasználat, a fűtés és világítás magasabb költségei miatt. Egy olyan csoportban, ahol maximum 6 fővel foglalkoznak, 2200 forint egy alkalom. De van olyan lehetőség is, ahol már 1400 forintért részt vehetünk egy csoportos edzésen. A magánedzés az egyik tenisziskolában 7 300 forint alkalmanként. Van, ahol hat hónapra 85 ezer forintért bérelhetünk pályát heti kétszer két órára, ha pedig oktatót is kérünk hozzá, akkor az plusz 19 ezer forint erre a teljes időszakra.

Úszás

Az úszást sokszor alulértékelik, pedig az egyik leghatásosabb mozgásforma arra, hogy zsírpárnáinktól megszabaduljunk, ráadásul az egész testet formálja. Jó hatással van a keringésre, vérnyomásra, és mozgás közben nem terheljük az ízületeinket, szalagjainkat. Az ideális az, ha legalább 40 percet úszunk egyszerre.

  • Felszerelés: Nőknek érdemes mielőbb egy egyrészes fürdőruhát beszerezniük az úszáshoz. Az áraknál a határ a csillagos ég, már 2 ezer forintért is vehetünk úszódresszt, de a márkásabb darabok akár 20 ezer forintot is kóstálhatnak. Emellett az uszodákban ajánlatos az úszósapka használata is.
  • Bérlet: Az úszás nem olcsó mulatság, a 10 alkalmas felnőtt bérletek ára a legtöbb helyen 10 - 15 ezer forint is lehet. Az egy alkalmas jegyek 1 500 forintnál kezdődnek, de inkább efölötti árakkal kell számolnunk. Az árak attól is függnek, mennyire megyünk csúcsidőszakban (például napközben olcsóbb), illetve attól is, időkorlátos jegyet veszünk-e. Sok helyen a belépőhöz automatikusan jár szauna használati lehetőség is. Ha esetleg fürdőbe szeretnénk járni, hogy a gyógyvíz jótékony hatását is élvezzük, inkább 2500 forintnál kezdődő belépőárakkal kalkuláljunk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem