2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

16 ezres büntetést kapott, mert a buszon fagyizott


Tizenhatezer forintra büntettek a BKK-ellenőrök egy lányt, mert fagyival szállt fel egy buszra.

A Facebookon terjedt el annak a lánynak a története, aki érvényes bérlettel, fagylalttal a kezében szállt fel a BKV egyik járatára, és az ellenőrök 16 ezer forintra megbírságolták - írja a 24.hu.A lány nem kívánt semmit hozzáfűzni az esethez, a BKK viszont reagált a történtekre. Azt írták, az üzletszabályzat szerint "tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni".

Aki pedig ezt nem tartja be, az pótdíjat köteles fizetni. Az alappótdíj összege most 16 ezer forint, de ha az utas a helyszínen vagy két munkanapon belül fizet, akkor csak 8 ezer forintot kell fizetni. Az étkezési tilalommal az a célja a BKK-nak, hogy a védje az utasok ruhájának, poggyászának és a járművek tisztaságát. Hozzátették, az ellenőrök senkit nem büntetnek meg, aki nyári kánikulában vagy rosszullét miatt vizet iszik, vagy ha éppen cukorbeteg, és néhány falatot eszik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.