5 °C Budapest
Server rack with blue and red internet patch cord cables connected to black patch panel in data server room

Az internetet is veszélyezteti a vörös-tengeri konfliktus: fontos vezeték sérült meg, hetekig tart a javítás

2024. március 5. 09:02

A Vörös-tengeri tenger alatti vezetékek sérülése miatt a távközlési szolgáltatóknak az Ázsia, Európa és Közel-Kelet közötti forgalom negyedét, beleértve az internetforgalmat is, át kellett irányítani, ami jelentős zavarokat okozott a kommunikációs hálózatokban - jelentette a CNN.

A Vörös-tenger alatti távközlési vezetékek sérülése jelentős zavarokat okozott a kommunikációs hálózatokban, ami arra kényszerítette a szolgáltatókat, hogy az Ázsia, Európa és a Közel-Kelet közötti adatforgalom egy negyedét más útvonalakra tereljék. A HGC Global Communications tájékoztatása szerint négy fontos vezeték is megsérült, ami komoly fennakadásokhoz vezetett. A cég azt is közölte, hogy intézkedéseket tesznek az ügyfelek érintettségének csökkentése érdekében, de a károk okát és felelősét nem nevezték meg.

A Seacom nevű vállalat, amely egy érintett kábelrendszer tulajdonosa, elmondta, hogy a javítások elkezdéséhez szükséges engedélyek beszerzése miatt a munkálatok legalább egy hónapot késhetnek. A tenger alatti kábelek kulcsfontosságú szerepet játszanak az internetes kapcsolatokban; sérülésük esetén globális méretű internetkimaradások léphetnek fel.

A jemeni konfliktus kontextusában felmerült aggodalmak szerint a huti lázadók fenyegetést jelenthetnek ezekre a kritikus infrastruktúrákra is. Bár a hutik tagadták az ilyen szándékaikat, izraeli források szerint ők állhatnak a történtek mögött.

A Seacom digitális vezérigazgatója szerint a javítás előtt álló akadályok miatt továbbra is alternatív útvonalakon kell átirányítaniuk az adatforgalmat. Az incidens több nagy távközlési hálózatot érint, köztük az Ázsia-Afrika-Európa 1 (AAE-1) és az Europe India Gateway (EIG) rendszereket is. Ezek fontos kapcsolódási pontok Ázsia, Európa és Közel-Kelet között. A nagy távközlési vállalatok több rendszerre támaszkodnak ezen események kezelése érdekében, biztosítva ezzel a szolgáltatás folytonosságát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem