21 °C Budapest
Selective focus on a remote control next to a teenager sitting in an armchair in front of a computer playing with the mouse while wearing helmets . Gaming concept

Tömegesen hagyják el a szektort az ifjú gamerek: már nem éri meg e-sportolónak lenni Magyarországon

2022. augusztus 22. 08:45

Pár éve még öntötték bele a pénzt, mostanra már nem éri meg profi e-sportolónak lenni - ezt mondják a valaha profi szinten, most már csak hobbiból játszó fiatalok - írja cikkében az RTL.hu.

Öt évvel ezelptt a magyar állam rendezte meg azt az e-sport fesztivált, amelyeen a V4-es országok legjobbjai jöttek Budapestre, hogy összemérjék erejüket a magyarokkal. Arra az eseményre akkor kétmilliárd forintot költöttek, deklaráltan azzal a céllal, hogy ezzel is segítsék az akkor már rohamosan erősödő hazai e-sport szcénát - ám a dolog erősen visszafelé sült el.

Egy piaci elemző azt mondja: azt a pénzt már akkor is el lehetett volna jobban költeni, ha a cél tényleg a fellendítés, a segítség volt. Hozzátette, hogy az e-sportban mindig is az alulról szerveződés volt a kulcs, és ha a magyar állam támogatni szeretné ezt, akkor ide kell adni a pénzt.

Kellenének klubok, szakemberek, olyan közösségek, ahol a tehetséges fiatalokból profi játékosok lesznek. Már most is léteznek itthon ilyen műhelyek, érdemes megemlíteni a Budapest Honvéd akadémiáját vagy az MTK e-sport-szakosztályát. Balázs szerint ilyen és ehhez hasonló egyesületeket kellene támogatni, akár adókedvezményekkel, akár közvetlen módon, de véleménye szerint azzal nem fejlődne nagyobb ütemben a hazai e-sport, ha a versenyek díjazását egyik napról a másikra megtripláznák

- mondta Balázs Sebestyén, e-sport piaci elemző a portálnak.

A szervezetlenség okán, valamint amiatt, hogy már nagyon nehéz erre "főállásban" koncentrálni, sokan abba is hagyták már a versenyzést, és újra csak hobbiszinten foglalkoznak az e-sporttal. Egyikük azt mondta: napi 8-10 óra munka mellett lehetetlen belerakni azt az energiát ebbe, ami a sikeres versenyzéshez kell.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy versenyre való felkészülés elég összetett, tekintve, hogy meg kell tudnunk, milyen csapatokkal fogunk majd találkozni, mik az erősségeik, miben gyengébbek, erre nagyon sok időt kell szánni. Sokan azt gondolják, hogy a játék abból áll, hogy leülünk lövöldözni, de a profi e-sport már nem ez a szint

- mondta az rtl.hu-nak Pásztor Norbert "Tigene", aki a PUBG nevű játékban aratott profiként fényes sikereket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?