30 °C Budapest
Új technológia a víz alatti kutatáshoz. Kicsi, de megbízható orvosi és gyűjtő laboratórium. Nagynyomású ellenállás, üvegkabin.

Semmiből sem tanulnak a szupergazdagok: hiába a Titan tragédiája, sorban állnak a tengeralattjáros utakért

2024. június 18. 17:14

Egy évvel ezelőtt a világ egy kistengeralattjáró, a Titan tragédiáját követte figyelemmel, amelynek következtében az OceanGate bezárása után a tengeralattjáró-turizmus piacán új biztonsági kezdeményezések születtek. Az iparág vezetői a mélytengeri utazások biztonságosságát igyekeznek hangsúlyozni - jelentette a CNN.

Tavaly egy kistengeralattjáró, a Titan tragédiája rázta meg a világot, amely öt utasával együtt eltűnt a mélyben, miközben a Titanic roncsai felé tartott. Az esemény sokkolta a mélytengeri búvárhajók iránt érdeklődő közösséget, különösen miután kiderült, hogy az üzemeltető OceanGate cég hibázhatott. A cég bezárása után sokan attól tartottak, hogy ez végleges csapást mér a Titanic körüli tengeralattjáró-turizmusra.

Ellenkezőleg, az iparág más szereplői ezt lehetőségként látták arra, hogy hangsúlyozzák saját biztonsági intézkedéseiket és elhatárolódjanak az OceanGate-től. Egy vezető üzemeltető már tervezi saját útját a Titanic maradványaihoz, hangsúlyozva az ipari szabványok betartásának fontosságát.

A Triton Submarines kiemelte, hogy további beruházásokat terveznek a mélytengeri tengeralattjárók fejlesztésére. Larry Connor ingatlanmilliárdos és a Triton vezérigazgatója beszélgetéseket folytatott egy új tengeralattjáró építéséről, amely bizonyítaná az ilyen típusú utazások biztonságosságát.

Az OceanGate múltbeli tevékenységeit gyakran bírálták szabályozások megkerülése és az iparági szabványok figyelmen kívül hagyása miatt. Az alapító Stockton Rush állítása szerint a szénszálas hajótest biztonságos volt, bár ez ellentmondott más szakértők véleményének.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Triton Submarines igyekezett megkülönböztetni magát az OceanGate-től, hangsúlyozva saját elkötelezettségüket a biztonság és harmadik felek által végzett tesztek iránt. Az óceán mélységében történő utazás során nincs hely kompromisszumoknak - állítja a cég.

Az extrém turizmus iránti érdeklődés nem csökken; sőt, néhány esetben növekszik a veszélyesség tudatában. A Mount Everest példája mutatja, hogy minél halálosabb egy szezon, annál nagyobb lehet az érdeklődés. Az ügyfelek hajlandósága növekszik arra, hogy többet fizessenek magasabb biztonságért. A Titanic tragédiája után is fennmaradt az érdeklődés a határokat feszegető utazások iránt. Az emberek érzékenyebbek lettek ugyan a kockázatokra, de továbbra is vonzzák őket az ilyen típusú kalandok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem