Young beautiful woman watching a movie in the living room at night during cozy Christmas holidays

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

2022. december 9. 14:31

December 2-án indult el Dettre Gábor Csendes éj című karácsonyi filmjének közösségi finanszírozási kampánya a Brancson, melynek segítségével most bárkiből producer válhat!

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük, hiszen most mindenki neve felkerülhet Dettre Gábor Csendes éj című karácsonyi filmjének stáblistájára, aki akár csak két mozijegy árával támogatja a film megszületését. 

Dettre Gábor, az idén 20. jubileumát ünneplő Felhő a Gangesz felett című magyar film nemzetközileg elismert rendezője, a Csendes éjben egyetlen éjszaka történetét meséli el. Egy fiatal fiú (Vilmányi Benett) és egy idős asszony (Molnár Piroska) véletlenül találkoznak karácsony éjjel. Titkokkal teli életük sötét felhői mögül, számukra is váratlanul előtör a Nap: a fiúnak anyát, az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.

Történetünk az emberről szól, akinek – ha túl akarja élni a feje felett lebegő katasztrófákat – már nem maradt sok ideje a felismerésre, hogy csak másokkal összekapaszkodva, közös erővel lehet képes a kíméletlen események átvészelésére. Ehhez azonban az is kell, hogy egész életét, mentalitását megváltoztatva empátiával és szeretettel forduljon embertársai felé

– mondja Dettre Gábor a filmjéről. A karácsony mélyebb, elemi lényegét megragadó Csendes éj főszerepében két fantasztikus színész látható: Molnár Piroskát többek között az Indul a bakterház, a Csinibaba, a Munkaügyek vagy a Keresztanyu révén szerette meg egy egész ország, míg Vilmányi Benett nevét az Egynyári kalandban, a Terápiában vagy a jelenleg is a mozikban futó Larryben nyújtott alakítása kapcsán jegyezték meg a filmbarátok. 

A jövő karácsonyra várható, közösségi finanszírozásra épülő film a CURTIZ és a Magasságok és mélységek mögött is álló JUNO11 Pictures gyártásában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A JUNO11 Pictures elkötelezett az utánpótlás-mentorálás mellett, így kap a film révén első nagyjátékfilmes bemutatkozásra lehetőséget Csúcs Angéla látványtervező, valamint Füzesi Tamás operatőr, aki többszörösen díjazott kisfilmjeivel vívta ki a szakmabeliek figyelmét, többek között a Cannes-ban bemutatott Hajszálrepedéssel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mecénások 5 és 750 ezer forint között mozgó támogatásokat adhatnak az alkotóknak, akik ezért cserébe – a csomag nagyságától függően – izgalmas, exkluzív filmes ajándékokkal, díszbemutató jegyekkel, kulisszák mögötti látogatással és akár executive produceri kredittel díjazzák az új stábtagokat.

( x )

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem