16 °C Budapest
Trip boats waiting for tourists at Tisza lake, Hungary

Ebbe a hibába most sok nyaraló beleeshet: ilyen eszközöket tilos használni a Balatonban

2022. augusztus 17. 08:15

Nem olcsó szórakozás Magyarországon a motoros vízisport: a Tisza-tavon fél óra jetskizés jelenleg 35 ezer forintba kerül, és az efoil bérlése sem olcsó, 32 ezer forint óránként. Kevesen tudják, de motorcsónakot az országban egyedül a Tisza-tavon lehet saját jogon bérelni, ahol Európában egyedülálló módon a robbanómotoros járművek használatának nincsenek korlátai. Szemben például a Balatonnal, ahol csak vitorlás és elektromos vízi eszközök, járművek használata megengedett - írja a HelloVidék.

Itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a különböző vízi járművek kedvtelési célra való használata, az erre alkalmas eszközök köre pedig egyre bővül. Ugyanakkor sokan nem tudják, hogyan, milyen feltételekkel lehet használni a jetskit, az egyre népszerűbb eFoilt, vagyis elektromos szörfdeszkát vagy éppen egy motorcsónakot a hazai vizeinken. 
 
Az országban több helyen működnek hajós iskolák, ahol bárki megszerezheti a vízi járművekkel való közlekedéshez szükséges képesítéseket és engedélyeket. Az, hogy melyek is ezek a járművek pontosan, és van-e közöttük olyan, amelyiket akár vezetői engedély nélkül is használhatunk, kiderül a HelloVidék cikkéből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?