Pénzcentrum

Micimackó tévedett? A medvék kedvence márpedig a halkonzerv és a sűrített cukrozott tej

2020.10.18. 10:43

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban. Egészen pontosan 0:38-kor tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamos síneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei tanácsokkal látja el a túrázókat, mit tehetnek, hogy elkerüljék a medvékkel való találkozást, illetve ha mégis összefutnak mit ne tegyenek semmiképpen.


A medveészlelésről a rendészek értesítették a rendőrséget, Miskolc MJV Önkormányzata pedig haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Vadaspark szakembereivel. Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon, a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medve nem játék, a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig épp az anyamedvékhez köthető. A szakemberek kérnek mindenkit, hogy amennyiben medvével találkoznak, a következőknek megfelelően járjanak el:

Erdőjáróknak

Ne vigyünk magunkkal halkonzervet és cukrozott sűrített tejet!

- írja a közlemény. Ezek szerint a medvék kedvence nem is a méz, vagy a málna, hanem a halkonzerv és a cukros sűrített tej? További fontos tanácsok:

Lakosoknak

Gazdálkodóknak

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, a közleményben azt kérik, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/micimacko-tevedett-a-medvek-kedvence-marpedig-a-halkonzerv-es-a-suritett-cukrozott-tej.1104360.html