Pénzcentrum

Visszatért a tolvaj róka: megint a III. kerületben randalírozik

2020.09.24. 13:31

Megint papucslopáson kapta a biztonsági kamera azt a rókát, aki a III. kerületi Táborhegyen garázdálkodik.


Visszatért a tett helyszínére az a róka, aki a napokban is papucsokat lopott egy családi ház teraszáról: olvasónk biztonsági kamerája újabb felvételt készített az állatról, aki Budapest III. kerületében garázdálkodik. A táborhegyi lakók arról panaszkodnak, rendre lába kél a teraszon hagyott cipőknek, papucsoknak.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/kq0WEGGX7qA?rel=0}}

Az eset nem kirívó, egyre gyakrabban látni Budapest és más nagyvárosok belterületein rókákat: hiszen a vörös róka Magyarországon honos állat, ráadásul ma már az emberlakta települések is élőhelynek számítanak. Táplálékhoz is könnyebben jutnak a városban, mint a természetben, például a szemétből.

{{KAPCSOLODO:1102850}}

Júliusban egy szentendrei lakótelepen láttak rókát, aki éppen egy tyúkot vitt a szájában, az önkormányzat ki is adta, mit kell tenni, ha vadat észlelünk belterületen: abban az esetben, ha gyanúsan viselkedő állatot látunk vagy bejelentést szeretnénk tenni, a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot kell értesíteni, vagy a NÉBIH zöld számán, a 06 80/263-244 telefonszámon szükséges jelezni.


URL: https://www.penzcentrum.hu/otthon/visszatert-a-tolvaj-roka-megint-a-iii-keruletben-randalirozik.1103052.html