Pénzcentrum

Csatornázós csalók járják Budapestet: simán lehúzzák, aki nem figyel

2020.09.24. 13:02

Több telefonos bejelentés érkezett az elmúlt napokban a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) központi ügyeletére arról, hogy ismeretlenek az FCSM munkatársainak kiadva magukat váratlanul betoppanva pénzért akarják kitisztítani a csatornát, vagy nemlétező dugulást elhárítani.


Pénzre van szükséged? Használd a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Az FCSM tájékoztatása szerint valójában csalók próbálják ezzel a trükkel átverni ügyfeleiket. "Ha nem hívtak otthonukna, vagy munkahelyükre csatornatisztítás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, az FCSM-re hivatkozó, és azonnal intézkedni akaró csalók" - írják. Arra is figyelmeztetnek, hogy senki se dőljön be álcájuknak, a munkaruhának és a láthatósági mellénynek.

"Ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatvány, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez" - írják közleményükben.

Ezután arról is tájékoztatnak, hogy szakembereik amúgy kizárólag a közcsatornarendszert üzemeltetik, "nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt".


URL: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/csatornazos-csalok-jarjak-budapestet-siman-lehuzzak-aki-nem-figyel.1103050.html