Pénzcentrum

Itt a teljes lista: ezek a strandok még nyitva vannak most hétvégén

2020.09.11. 20:01

A következő néhány napban akár 30 fok is lehet, érdemes lehet kihasználni a hétvégét egy utolsó strandolásra. A több mint 100 nyitva tartó strand többségében a szabadtéri csúszdákat is használhatjuk még, a hullámmedencék közül azonban már csak néhány működik az országban. Nyitva tartás, zárási időpontok, elérhetőség.


A szeptemberi nyárban országszerte még több mint 100 strandon csobbanhatunk a hétvégén - derül ki a termlafurdo.hu körképéből. Régen a legtöbb strand május 1-én nyitott és szeptember 30-án zárt, ma azonban ez már ritka. A strandok jellemzően az időjáráshoz igazítják, meddig tartanak nyitva. Több helyen nem tudtak konkrét dátumot megjelölni, de azok a strandok is, amelyek ezt megetették, a legtöbb esetben hozzátették, hogy a megadott dátum az időjárás függvényében változhat. 

Budapesten már több strand bezárt, de a Dagály, a Pesterzsébeti Strand és az Aquaworld még teljes kapacitással működik. A Palatinus szabadtéri medencéi közül már csak a Margaréta medence, az úszómedence, egy termálmedence és az élménymedence működik. A Paskál Fürdőben a szabadtéri gyerekmedencét már nem használhatjuk, a többi medence azonban egész évben üzemel. A Csepeli Strand szeptember 13-ig, a Nyéki Imre Uszoda Strandja szeptember 26-ig van nyitva.

A megyeszékhelyek közül Pécsen, Szekszárdon, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten is bezártak a strandok és a szabadtéri élményfürdők.

Debrecenben szeptember 20-ig, Békéscsabán és Egerben szeptember végéig tervezik nyitva tartani a strandokat. Miskolcon a Barlangfürdőhöz tartozó szabadtéri medencék és a Selyemréti Strand szeptember 30-ig, a Miskolctapolcai Strand szabadtéri medencéi pedig szeptember 13-ig tartanak nyitva.

Nagyon sok kis vidéki strand is látogatható még, köztük olyan néhány medencével rendelkezők is, mint a földesi, tóalmási, pusztaszentlászlói vagy tarnamérai strand. 

Több olyan fürdő is van, amelyek - valószínűleg a kedvező időjárásnak köszönhetően - idén a korábbi gyakorlattól eltérően nem zártak be a nyár utolsó napján, hanem szeptember első vagy második hétvégéjéig nyitva tartanak. Sőt a Bonyhádi Termálfürdő a nyár végén bezárt, de a jó idő miatt kinyit szeptember 12-13-án.

Nagy fürdők, ahol a hétvégén még minden üzemel

Sok strand a szezonálisan nyitva tartó medencéket fokozatosan zárja szeptember végéig, október közepéig. A kültéri csúszdákat még viszonylag sok helyen, a szabadtéri hullámmedencéket azonban már csak néhány fürdőben használhatjuk szeptemberben.

 

 


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/itt-a-teljes-lista-ezek-a-strandok-meg-nyitva-vannak-most-hetvegen.1102380.html