Pénzcentrum

Itt a lista: ezek a szórakozóhelyek tarthatnak nyitva éjfél után is a bulinegyedben

2020.09.02. 09:00

Közzétették azon éttermek, kocsmák, szórakozóhelyek listáját, amelyek éjfél után is nyitva lehetnek a pesti bulinegyedben. Az új csendrendelet értelmében ezeknek kemény feltételeknek kell megfelelniük.


Nyilvánossá tették a csendrendelet alól mentesített szórakozóhelyek listáját Erzsébetváros honlapján. A 138 kérelmezőből 102 szórakozóhely, kocsma illetve étterem kapott felmentést az éjfél utáni zárva tartás alól.

A június végén elfogadott rendelet értelmében éjfél és reggel hat óra között csak azok a helyek tarthatnak nyitva, amelyek teljesítik az előírásokat, többek között a hangerő-szabályozást, a járdatakarítást, a fotocellás ajtó vagy zsilipes ki- és beléptetőrendszer telepítését.

A polgármesteri hivatal korábban közzétett adatai szerint az éjszakai szórakozóhelyek kétharmada nem kért felmentést a VII. kerületi csendrendelet alól. Íme a lista azokról a helyekről, amelyek éjfél után is nyitva maradhatnak (ez a szeptember másodikai állapot):


URL: https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/itt-a-lista-ezek-a-szorakozohelyek-tarthatnak-nyitva-ejfel-utan-is-a-bulinegyedben.1101842.html