Pénzcentrum

Szintet lépett Jeff Bezos: soha senki nem volt még ilyen gazdag a világon

2020.08.27. 16:30

Most először lépte át valakinek a vagyona a 200 milliárd dollárt (több mint 6000 milliárd forintot) a világon: Jeff Bezos Amazon-alapító ezzel messze a világ leggazdagabb embere lett a Forbes szerint, a második Bill Gates 116,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.


Amióta a Forbes nyilvántartja és listázza, hogy a világ leggazdagabb embereinek mennyi vagyona lehet, senki sem volt még dollárban kétszázmilliárdos. A szerdai tőzsdezárás után azonban Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona - aminek 90 százalékát az Amazon-pakettje teszi ki - elérte a 205 milliárd dollárt.

Válogass a kedvezményes személyi hitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Bezos extrém gazdagodásának forrása az, hogy az Amazon részvényárfolyama az idén - köszönhetően a járványnak - durván 80 százalékkal emelkedett. A cégalapító vagyona idén január elsején "még csak" 115 milliárd dollárnyi volt.

A második helyezett Bill Gates vagyonát a Forbes 116,1 milliárd dollárra teszi. Bezos ráadásul ennél is sokkal módosabb lenne, ha tavaly nem vált volna el feleségétől, akinek az egyezség szerint az Amazon pakettjének negyedét kellett átadnia, ez ma 63 milliárd dollárt ér.

Mark Zuckerberg Facebook-alapító becsült vagyona most lépte át először a 100 milliárd dollárt, 103,1 milliárddal. A három amerikai szupergazdagon kívül a világon még egy ember tartozik a dollárszázmilliárdosok klubjába: Bernard Arnault, a luxus divatmárkákat gyűjtő LVMH elnöke, hozzájuk tartozik a Louis Vuitton is többek között.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/szintet-lepett-jeff-bezos-soha-senki-nem-volt-meg-ilyen-gazdag-a-vilagon.1101536.html