Pénzcentrum

Szívhatják a fogukat a budapesti autósok: innen is kitiltanák őket

2020.07.17. 08:31

Teljesen kitiltanánk az autókat a városligetből - írja egy határozat alapján a hvg.hu


Teljesen kitiltanák az autókat a Kós Károly sétányról és a Dózsa György úti oldal kivételével a Hősök teréről, az Állatkerti körúton pedig az átmenő forgalmat csak a közösségi közlekedés járműveinek engednék meg, továbbá a reggeli és a késő délutáni csúcsidőben a "hivatásforgalomnak". Parkolni az Állatkerti körút kivételével mindenütt tilos lenne - írják.

Ezen felül két, összesen legalább 1500 férőhellyel rendelkező parkolóházat terveznek a Hungária körút - Kacsóh Pongrác út - Mexikói út csomópontba. A Városligeten jelenleg keresztülhaladó forgalom elvezetése érdekében "gyűrűs közlekedési kapcsolatot" létesítenek, egyebek közt a XIII. kerületi Béke teret és a XIV. kerületi Kassai teret összekötő új közúti és villamosvasúti felüljáróval.

Minderről a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszternek kell megállapodnia a budapesti főpolgármesterrel augusztus végéig. Be kell vonni a fővárosi tulajdonú BKK-t is. A különböző fázisú tervekre és az engedélyeztetésre idén és a következő három évben 4 milliárd forintot szánnak - írja a lap.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/szivhatjak-a-fogukat-a-budapesti-autosok-innen-is-kitiltanak-oket.1099368.html