Pénzcentrum

Ezek a benzines autók fogyasztásban bajnokok: itt a gazdaságossági toplista

2020.05.22. 14:00

Ismét összeállt a leggazdaságosabb benzines autók toplistája. Kategóriánként vették górcső alá a fogyasztást, és kiderült, hogy nem mindig a legolcsóbb kocsi fogyasztja a legkevesebbet. Mutatjuk a listát!


Ismét összeállította az ADAC a leggazdaságosabb autók listáját, ezúttal a benzinmotorral szerelt modelleket vették górcső alá. Az adatokat a gyári adatok és a WLTP-s számok alapján szedte össze a német autóklub. Összességében kijelentették, hogy egyáltalán nem a legolcsóbb modellek az adott kategória fogyasztáskirályai. Mutatjuk a kategóriánkénti összehasonlítást!

Kisautók

Alsó-középkategória

Év végéig kedvezményes THM-el vehetsz fel autóhitelt: nézz szét az ajánlatok között!

Középkategória

Felsőbb kategóriák

Autót vennél, de nincs elég önerőd?

Ha új autót vennél, de nincs elég megtkarítottpénzed, most igencsak kapóra jöhet, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is.

Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor a Pénzcentrum autóhitel kalkulátora szerint az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után.

Persze érdemes megnézni az ajánlatokat jóval kisebb hitelösszegre és rövidebb futamidőre is, de ebben az estben se feledkezz meg arról, hogy a kamatkedvezmény csak az idei évre vonatkozik. Nos, amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem.

További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/ezek-a-benzines-autok-fogyasztasban-bajnokok-itt-a-gazdasagossagi-toplista.1096006.html