Pénzcentrum

Operatív törzs: így lehet játszótérre menni, ezt kell fertőtleníteni

2020.05.20. 11:35

Ma 11 órakor kerül sor az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatójára. Itt Müller Cecília többe között elmondta, hogyan mennyenek a magyar családok játszótérre, de szó esett arról is, mikor nyithat ki a magyar határ.


Nyílt közösségekben is terjed a vírus

Müller Cecília elmondta:

a 42 új fertőzött 6 megyéből származik, 5 beteg a kamaraerdei szociális otthonból, 4 a Zala megyei külső kórházi otthonból, a többi nem zárt közösségből. A különféle intézmények újranyitása az új adatoktól függ, nem tud pontos dátumot mondani például az uszodák újranyitására. 

Így kell vásárba járni

Müller Cecília elmondta:

Még mindig rengeteg fertőzött az idősotthonokban

Müller Cecília elmondta:

33 idősotthonban ütötte fel a fejét az új koronavírus, 876 pozitív gondozottat tartanak nyilván, a pozitív dolgozóknak a száma 139. 110-en hunytak el olyan személyek az intézményekben, akiknek pozitív volt a koronavírus-eredménye. 298 fő viszont meggyógyult. A betegfelvételi zárlat hamarosan felodható lesz a kórházak többségében.

Így lehet játszótérre járni

Müller Cecília elmondta:

Folyik az adattisztítás

Müller Cecília országos tisztifőorvos a fertőzési adatok ismertetése után elmondta:

Magyarországon a 100 ezer főre jutó fertőzöttek száma 36,8, ezzel meglehetősen jó helyen vagyunk a körülöttünk lévő országokhoz képest. 

A fertőzöttek harmada van kórházban, ők 539-en vannak a mai napon, 29-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az adattisztítás folyamatos, ezért 1-1 földrajzi területen történhetnek változások az adatokat tekintve.

Ezek a hatósági számok

Kiss Róbert rendőr-alezredes elmondta: 

1062-re emelkedett a hatásági házikarantén ellenőrzésére regisztrálók száma. Az aktív felhasználók száma 784. Több mint 500 házikarantént rendeltek el tagnap.

Hétfőtől az egész országban kivezették a kijárási korlátozási rendelkezéseket, de a védőtávolságok betartása továbbra is kötelező. A magatartási szabályokat a rendőrség továbbra is ellenőrzi, hat esetben intézkedtek is a rendőrök. 890 esetben intézkedtek a rendőrök eddig összesen.  381-re emelkedett a koronavírussal összefüggésben indított eljárások száma. 

A teherforgalomban Tompánál 3 órás, Röszkénél 3 órás, Ártánd határátkelőnél 2 órás várakozásra kell számítani. Személyforgalomnál is láthatók 3-4 órás várakozások. 


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/operativ-torzs-igy-lehet-jatszoterre-menni-ezt-kell-fertotleniteni.1095918.html