Pénzcentrum

A koronavírus-járvány után: így állj vissza a normális életre

2020.04.30. 15:31

A hétköznapokra való visszaállás segítésére Világnyitogató címmel indított gyermekeknek és felnőtteknek szóló programot a Károli Gáspár Református Egyetem Fejlődéslélektani Tanszék - mondta el Földi Rita, a tanszék docense, klinikai szakpszichológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


Számos kihívással jár a koronavírus okozta helyzet, de a megszokott hétköznapokhoz való visszatérés is egy adaptációs folyamatot igényel majd - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a Világnyitogató egy komplex pszichológia program, amelynek célja a járvány okozta helyzetből a mindennapokra történő átállás segítése.

A program részeként hirdetnek egy gyermekeknek szóló rajpályázatot, a téma az elmúlt időszak számukra meghatározó emlékeinek megörökítése - mondta, megjegyezve, hogy a rajzolás segíti a stressz, a feszültség feldolgozását, és szakmai szemmel jó lehetőséget biztosít azok megértésére. A rajzpályázat eredményeit egy nagyobb kutatásba is bevonják, amelyben azokat a lelki jelentéseket fogják vizsgálni, amelyek szerepet játszanak az adaptációs folyamatban.


URL: https://www.penzcentrum.hu/otthon/a-koronavirus-jarvany-utan-igy-allj-vissza-a-normalis-eletre.1094360.html