Pénzcentrum

Képeken a lezárt ország: sok helyen komoly korlátozásokat hozott a húsvét

2020.04.10. 15:03

A kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló csütörtöki rendeletében felhatalmazta a polgármestereket, hogy a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszakra a településükre szigorúbb szabályokat határozzanak meg. A települések vezetői közül többen is azt kérték, a helybéliek csak indokolt esetben hagyják el otthonukat, a máshol élők pedig látogatásukat halasszák a járvány utáni időszakra. Mutatjuk a lezárt területeket. 


Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármesterek húsvétra. Parkok, parkolók, túraútvonalak lezárásáról döntöttek, helyenként korlátozták a településre belépők körét vagy elrendelték bizonyos üzletek és a piacok bezárását.

{{KAPCSOLODO:1092650}}

Például Budán, a Normafán péntektől valamennyi parkolót lezárták, a szabálytalan parkolást pedig szigorúan szankcionálják.


A koronavírus-járvány miatt lezárt parkoló a Normafánál 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Nem használhatók a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek.


A koronavírus-járvány miatt lezárt játszótér a Normafánál 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, nem üzemel a Libegő sem.


Férfi fut a Normafánál, amelynek parkolóját lezárták a koronavírus-járvány miatt 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat húsvéti ünnepek alatt lezárja nemcsak a Margitszigetet, hanem az Óbudai-szigetet és a Római-partot is minden nap reggel 8 és este 10 óra között.


Fővárosi önkormányzati rendészek lezárják az óbudai Hajógyári-szigetre vezető K-hidat 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Bár konkrétan új korlátozásokat még nem jelentettek be, Szombathelyen is zajlik a kijárási korlátozás eddigi szabályainak betartatása.


Rendőrök járőröznek Szombathelyen, a Csónakázó-tónál 2020. április 10-én. MTI/Varga György

Nagykovácsinál pedig a más településről autóval érkezőket a település határában visszafordítják. A nagykovácsiak is csak alapos indokkal, például munkavégzés céljából hagyhatják el a települést.


Közterület-felügyelő és polgárőrök visszafordítanak egy autót Nagykovácsiban 2020. április 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Képek forrása: MTI


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/kepeken-a-lezart-orszag-sok-helyen-komoly-korlatozasokat-hozott-a-husvet.1092652.html