Pénzcentrum

Már érezhető a magyar termelésben is a vírus hatása: aggasztó a helyzet

2020.04.01. 10:45

Márciusban kibontakozott a koronavírus-járvány hatása, a beszerzésimenedzser-index értéke 29,1 pontra zuhant az előző havi 50,3 pontról, amelyben még csak néhány válaszadónál jelentek meg az aggályok - jelentette szerdán a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).


A válaszadók az előző hónaphoz képest lényegesen kedvezőtlenebb folyamatokról számoltak be. A felmérésben vizsgált részindexek többsége durván csökkent februárhoz képest, a visszaesés mértéke hat esetben haladta meg a 20 százalékpontot.

A foglalkoztatottság indexe az elmúlt hónaphoz hasonlóan márciusban is csökkenésre utal, és a második legalacsonyabb márciusi érték 2009 után. A termelési mennyiség indexe 50,0 pont alá került, amivel a termelt mennyiség csökkenését jelzi az előző hónappal összevetve. A mostani értéknél 1995 óta soha nem volt alacsonyabb az index értéke márciusban.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/mar-erezheto-a-magyar-termelesben-is-a-virus-hatasa-aggaszto-a-helyzet.1091790.html