Pénzcentrum

Kalandregénybe illő kincses sztori a jelenlegi borús időkre: és ez meg is történt

2020.03.31. 20:00

Pár órával a határidő lejárta előtt jelentkezett egy német falu temetőkertjében négy éve talált rejtélyes kincsért állítólagos tulajdonosa.


Az alsó-szászországi Dinklage katolikus temetőkertjében 2016 júniusában bukkantak kertészek Krugerrand-aranyérmékkel és készpénzzel teli, elásott műanyag dobozokra. A kincs tulajdonosának 2017 márciusától számítva három év állt rendelkezésére, hogy jelentkezzen a pénzért.

Hétfő este, alig néhány órával a határidő lejárta előtt kapott egy e-mailt Dinklage polgármestere egy brémai nőtől, aki a kincs tulajdonosának vallja magát - mondta el Carl Heinz Putthoff, a polgármester képviselője. Putthoff szerint az arany értéke a megtalálás idejében mintegy 481 ezer euró (173 millió forint) volt, ez időközben 24 százalékkal emelkedett. Elmondta, hogy a nő szerint a kincs egy bűntényhez köthető és elhunyt apja hagyatékából származik.

"Az esetet innentől átadjuk az államügyészségnek" - mondta Putthoff, aki szerint az önkormányzat nem tudja megállapítani a nő szavahihetőségét. A rendőrség és az államügyészség már a kincs megtalálásakor elkezdett nyomozni, hogy az arany nem származik-e illegális kereskedelemből vagy nem bűnözők ásták-e el a temetőben. A nyomozók azonban semmilyen erre utaló nyomot nem találtak. Időközben a kertészeti cég munkatársa, aki kiásta a kincset, megtalálói jutalomra szóló igényt nyújtott be. A polgármester-helyettes közlése szerint azonban a község és a jogászok szerint sem tarthat rá igényt, mivel kiásott kincs nem elveszett tulajdonnak számít.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/kalandregenybe-illo-kincses-sztori-a-jelenlegi-borus-idokre-es-ez-meg-is-tortent.1091736.html