Pénzcentrum

Szájmaszkokkal üzletelt a magyar csaló: lecsaptak rá a zsaruk

2020.03.16. 09:15

Szájmaszkokkal üzletelt az a csaló, aki egy külföldi ügyfelét akarta lehúzni: 220 ezer arcmaszk eladásáról tágyalt, de az eszközök nem álltak rendelkezésre.


Egy amerikai cég tulajdonosa egy népszerű webáruház oldalán megjelent hirdetésre jelentkezett, amelyben szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég. A férfi 220 ezer egészségügyi arcmaszk vásárlásában egyezett meg a hirdetővel, majd több részletben át is utalta a megbeszélt összeget - írta a Police.hu.

Ezután az üzlet lebonyolítása miatt a megrendelő Magyarországra utazott, és találkozott az eladó képviselőjeként eljáró férfival, aki további 27 ezer dollárt kért, mielőtt a megrendelt árut bemutatta volna.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/GbvTxm8918w?rel=0}}

A vásárló ekkor gyanút fogott, és megpróbálta leellenőrizni a céget, amellyel üzletelni kezdett. Rájött, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg, ezért azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Az eladóval megbeszélt újabb találkozóra már az V. kerületi nyomozók és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is elkísérték a feljelentőt, és még a feljelentés napján elfogták a 48 éves W. H. Norlant. A férfinál megtalálták azt a hívószámú mobiltelefont, amivel az üzleti megbeszéléseket bonyolították. A rendőrök intézkedtek a kicsalt, közel 30 millió forintnak megfelelő értékű valuta lefoglalásáért.

A Magyarországon élő, hondurasi állampolgárságú W. H. Norlant jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Fotó: Police.hu


URL: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/szajmaszkokkal-uzletelt-a-magyar-csalo-lecsaptak-ra-a-zsaruk.1090289.html