Pénzcentrum

Fellélegezhetnek a háziorvosok: megjött az Emmi válságcsomagja

2020.03.14. 15:30

Az elmúlt hetekben közel 3900 doboz maszkot vettek át a mentőállomásokon a háziorvosok, de még további 1700 doboz maszk rendelkezésre áll - közölte az Emmi.


A kormány mindent megtesz a koronavírus fertőzések megelőzése, és az egészségügyben dolgozók kellő védelme érdekében. Azok a háziorvosok, akik nem rendelkeznek a megfelelő szájmaszkokkal, a koronavírus járvány elleni hatékony védekezés érdekében az állami készletekből juthatnak hozzá. Az elosztás a megyei központi mentőállomásokon keresztül történik az. Az elmúlt hetekben közel 3900 doboz maszkot vettek át a mentőállomásokon a háziorvosok, de még további 1700 doboz maszk rendelkezésre áll, a legtöbb Budapesten. A maszkot nemcsak személyesen, de több háziorvos nevében egy-egy kolléga meghatalmazással is átveheti - közölte az Emmi.

Hétfőtől a háziorvosok átvehetik az eddigieken felüli, további 3 darab speciális maszkot. Már megkezdődött az újabb maszkok leszállítása az mentőszolgálat megyeszékhelyeire. Tekintettel arra, hogy a hetek óta érvényben lévő tisztifőorvosi eljárásrendben foglaltak értelmében, a háziorvos telefonon kérdezi ki a beteget, majd az erre rendszeresített vonalon hívhatják a mentőket, így a háziorvosok, valamint az ügyeletes orvosok koronavírus gyanús betegekkel történő találkozása minimális.

Kiemelten fontos, hogy a háziorvosok megfelelő maszkokkal rendelkezzenek, és ezzel magukat is megóvják a fertőzéstől, így zavartalanul tudják folytatni a gyógyító munkát. Ezért döntött úgy a kormány, hogy a mentőszolgálaton keresztül ingyenesen hozzáférhetővé teszi a maszkokat, bár a háziorvosi működésnek feltétele a hasonló eszközök megléte.

Minden a koronavírusról itt - KATT!


URL: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/fellelegezhetnek-a-haziorvosok-megjott-az-emmi-valsagcsomagja.1090213.html