Pénzcentrum

Ezért ugrott meg durván a szájmaszkok ára: így is minden darabot eladnak

2020.03.13. 10:45

Február elseje óta a hazai börtönökben 270 800 darab védőmaszkot gyártottak, és adtak át a kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A büntetés-végrehajtás cége az alapanyaghiány miatt sokszorosára emelte a szájmaszkok árát. A kezdeti, februári megrendelések időpontjában az Adorján-Tex Kft. által gyártott védőmaszkok darabonkénti egységára nettó 7 forint 50 fillér volt, később azonban a koronavírus megjelenése által generált - világméretű - alapanyaghiány és kereslet értelemszerűen megnövelte az előállítási költségeket, ezért jelenleg nettó 62 forint 50 fillérért történik az értékesítés.


A BVOP közlése szerint a szájmaszkokat korábban nettó 7 forint 50 filléres egységáron értékesítették, jelenleg a megnövekedett kereslet és az alapanyag árának emelkedése miatt nettó 62 forint 50 fillér áron szállítják. Ez az ár messze elmarad a kereskedelmi forgalomba lévő szájmaszkok jelenlegi árától - írja az Index.

Az előállítási ár tehát nyolcszorosára emelkedett. A BVOP azt írja: az Adorján-Tex Kft. az alapanyag beszerzési árának növekedésére figyelemmel arányos mértékben emelte a szájmaszkok egységárát. Ez messze elmarad a kereskedelmi forgalomba lévő szájmaszkok jelenlegi árától.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/ezert-ugrott-meg-durvan-a-szajmaszkok-ara-igy-is-minden-darabot-eladnak.1090125.html