Pénzcentrum

Minden síterep bezár Tirolban: a franciáknál beszüntették a tanítást

2020.03.12. 21:10

Idő előtt leáll a síszezon Tirolban a járvány miatt. Emmanuel Macron pedig bejelentette: Franciaországban hétfőtől bezárnak a bölcsődétől az egyetemig a teljes oktatási rendszer.


Hétfőtől minden sífelvonó, hotel és panzió Tirolban, ezzel idő ellőtt leáll a síszezon március 16-án - írja a tirol.orf.at. Tirol tartomány szóvivője csütörtök este jelentette be, hogy a egyeztetve a tursztika képviselőivel azt a döntést hozták, hogy a fokozatos és biztonságos elutazás miatt hétfőtől záratják be az összes síközpontot, ezzel idő előtt lezárva a téli szezont.

Iskolabezárások Franciaországban

Eközben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hétfőn újabb utasításig bezár a bölcsődéktől az egyetemekig a teljes francia oktatási rendszer - jelentette be a francia elnök. Emmanuel Macron csütörtök este az országos televíziókban élőben közvetített beszédében azt kérte a 70 évesnél idősebbektől, hogy ha nem szükséges, mostantól ne hagyják el az otthonukat.

Azt is bejelentette, hogy az önkormányzati választások vasárnapi első fordulóját ugyanakkor megtartják az egész országban. Az egészségügyi hatóságok legfrissebb összesítése szerint a fertőzöttek száma 2876-ra nőtt, ami csaknem hatszázzal több a szerda esti adatoknál, a halottak száma pedig 13-mal 61-re emelkedett.

További hírek a koronavírusról itt!


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/minden-siterep-bezar-tirolban-a-franciaknal-beszuntettek-a-tanitast.1090097.html