Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.18)

2020.01.18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2020.01.18).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2020.01.18).

36 órás előrejelzés

Szombaton sokfelé kitart még a borongós, párás, ködös idő, de északon és délen néhol időnként kis időre előbújhat a nap. Nyugaton, északnyugaton ugyanakkor hószállingózásra, majd késő délutántól, estétől havazásra is számítani kell. Nem lesz jelentős a légmozgás. A csúcshőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton havas esőre, kisebb esőre, a Dunántúl más részein kisebb havazásra van kilátás, valamint a főváros térségében is szállingózhat a hó. Az Alföldön még marad a szürke, borongós, nyirkos idő. Északkeleten és az Őrségben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Nyugaton élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -6, +1, napközben -1, +6 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton még sokfelé marad a tartósan párás, ködös idő, így továbbra is korlátozott látási viszonyokra kell készülni. Nyugaton, északnyugaton viszont hószállingózásra, majd délutántól havazásra is számítani kell, így ezeken a tájakon vizes, csúszós, latyakos, hókásás utakra számíthatnak az útnak indulók. Máshol a hidegpárnás légköri helyzet miatt helyenként kialakulhat hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos szitálás, ezek miatt pedig az érintett területeken csúszóssá, jegessé válhat az útburkolat. Tartsunk nagyobb követési távolságot! Az északi és déli tájakon néhol lehetnek rövid napos időszakok, így az erre közlekedőknek érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton napközben a közeledő hidegfront még nem éri el hazánkat, így tehát estig frontmentes marad az idő, de a sokfelé borongós, szürke idő miatt fáradékonyabbnak, lehangoltnak, dekoncentráltnak érezhetjük magunkat. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, így nagy lesz a megfázásveszély. Napsütés inkább csak a hegycsúcsokon és néhol az északi és déli tájakon lehet, így ott kedvezőbben alakulhat a hangulat, jobb lesz a közérzet. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket! Szombat estétől a Dunántúlon élők körében már jelentkezhetnek hidegfronti tüneket, fejfájás, görcsös panaszok formájában.

Hójelentés

A Dunántúlon havazhat. Hétvégén elsősorban a Dunántúlon készülhetünk kisebb havazásra, havas esőre. A lehullott pár centis hó tartósabban legfeljebb a hegyekben maradhat meg.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20200118.1087551.html