Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.12.20)

2019.12.20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.12.20).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.12.20).

36 órás előrejelzés

Pénteken reggeli pára-, ködfoltokra továbbra is számítani kell. Napközben már zavartalanabb lesz a napsütés, keleten lehet több felhő az égen. A déli-délkeleti szél sokfelé megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik. Hajnalban -1, +7, délután 7-15 fok valószínű.

Szombaton egy mediterrán ciklonnak köszönhetően esős, szeles időre készülhetünk. A felhős idő miatt enyhe, fagymentes hajnalra számíthatunk, délután 7-12 fok várható. A déli, majd változó irányú szelet erős széllökések kísérhetik.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Péntek reggel az ország északi, északkeleti felén ismét pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben sokfelé kisüt a nap, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős, viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitásán. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem várható fronthatás, de kitart a szokatlanul enyhe idő. A párás, ködös északi tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben fáradékonyság, fejfájás, vérnyomás-ingadozás egyaránt előfordulhat, mely tünetek nyugaton, délnyugaton lehetnek a legintenzívebbek. Az élénk, erős szél tovább fokozhatja a panaszokat. Reggel nagy lesz a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen, és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Enyhe december. A következő napokban továbbra is enyhe idő várható, péntekig csapadékra nem kell számítani.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20191220.1086613.html