Pénzcentrum

Megéri? Ennyien költik a bank pénzét idén ajándékokra

2019.12.18. 08:16

Ebben az időszakban jellemző, hogy többen oldják meg az ajándékvásárlást hitelből, különösen akkor, ha valami nagyobb dolgot szemeltek ki. A boltokban már javában zajlik a karácsonyi roham, mindenki igyekszik még most lebonyolítani az ajándékvásárlást. Hogy ebben az időszakban mennyire jellemző minta az, hogy hitelből vásárolják meg a fogyasztók a nagyobb ajándékokat, arról Forró Attila, a Takarékban retail üzletágának vezetője nyilatkozott a HelloVidéknek.


A karácsonyi készülődések szerves része az ajándékok készítése, beszerzésére, megvásárlása. A banki ügyfelek körében, korosztálytól függetlenül, ebben a téli időszakban megnő az érdeklődés a fogyasztási hitelek iránt - mondta Forró Attila és hozzátette, hogy ugyanakkor jellemző, hogy az idősebbek inkább a megtakarításukra építve készülnek a karácsonyra. Elsősorban a közép és a fiatalabb korosztályra jellemzőbb a hitelfelvétel ilyenkor, ők érdeklődnek élénkebben.

Általánosságban azt tapasztaljuk, hogy az idősebb generációkat képviselő ügyfeleink a jövedelmi helyzetüktől függetlenül már a kisebb összegű megtakarításokra, betételhelyezésekre is nagyobb hangsúlyt fektetnek

- mondta el a retail üzletág vezetője, és folyatatta: ugyanezen ügyfélkör jellemzően a családtagok átmeneti kisegítésére, megsegítésére vagy kisebb orvosi beavatkozások finanszírozására igényli a kisebb összegű fogyasztási hiteleket: a személyi kölcsönt vagy a folyószámlahitelt.

A teljes interjú a HelloVidék oldalán olvasható.


URL: https://www.penzcentrum.hu/hitel/megeri-ennyien-koltik-a-bank-penzet-iden-ajandekokra.1086503.html