Pénzcentrum

Sok család mond nemet a karácsonyi szokásokra: így telik náluk a szenteste

2019.12.14. 13:04

Sokan fordítanak hátat a hagyományos karácsonynak, és ahelyett, hogy napokon keresztül a konyhában szobroznának a tűzhely mellett, egészen egyszerűen megrendelik a menüt egy jó étteremből. A Pénzcentrum most összegyűjtötte Budapest és a vidék legjobb ajánlatait.


Habár a karácsony hagyományosan a családról és az otthoni ízekről szól, mégis egyre többen fordítanak hátat a szokásoknak, és a stressz helyett a pihenésre és a tökéletes kikapcsolódásra koncentrálnak. A vérprofik már napokkal az ünnepek előtt elhagyják a nyüzsgő várost, és egy vidéki wellness szállodában pihenik ki az év fáradalmait, míg a kevésbé radikális családok a napokig tartó főzőcske helyett inkább megrendelik az ételt.

A legtöbb magyar asztaláról karácsonykor sem hiányozhat a töltött káposzta vagy a hal valamilyen formája, például a halászlé - ezeknek az ételeknek az elkészítése viszont nem egyszerű és pláne nem gyors. Így nem véletlen, hogy a legtöbb étterem rárepül az éhes magyarokra, és rendelésre is készítenek hagyományos fogásokat. Jó hír, hogy aki eddig még nem ébredt, az sem késett el, hiszen a legtöbb helyen december 20-22-ig felveszik még a karácsonyi rendeléseket.

+1 Bónusz

Idén már a Bónusz Brigádon is vásárolhatunk olcsón karácsonyi melegételt, többek között az A25 Pub & More-ból. Egy adag halászlé pontyból (0,5 l) + 1 db pontypatkó vagy harcsahalászlé (0,5l) + 12 dkg harcsakocka 1990 forint, egy adag töltött káposzta szintén 1990 forintba kerül.

Akár vidéken is


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/sok-csalad-mond-nemet-a-karacsonyi-szokasokra-igy-telik-naluk-a-szenteste.1086369.html