Pénzcentrum

7 szakértői tipp a karácsonyi nagybevásárláshoz: ezekkel tízezreket spórolhatsz

2019.12.14. 10:00

Az ünnepi időszakban hajlamosak vagyunk túlzásba esni az étkezésekkel, és ennek megfelelően a bevásárlással is. Teletömött bevásárlókocsival szlalomozunk a tömegben, hogy megszerezzünk minden hozzávalót a családi ebédekhez és vacsorákhoz, majd rengeteg maradékot dobunk ki a kukába, és főzünk frisset helyette. Az élelmiszer-pazarlás azonban nemcsak drága mulatság, de környezetterhelő is. Ezért szakértők összeállítottak egy hét tételből álló listát a tudatos karácsonyi bevásárláshoz, hogy minél kevesebb étel menjen veszendőbe.


Tudtad, hogy egy magyar háztartás átlagosan 68 kilogramm ételt dob ki évente? Ez azt jelenti, hogy családonként 50 000 forint kerül a kukába meg nem evett étel formájában. Ehhez hozzájárulnak a nagy karácsonyi lakomák is, amikor rendszerint óriási mennyiségű élelmiszer-felesleget termelünk. Szeretjük ugyanis magunkat és rokonainkat minden földi jóval elkényeztetni, ami aztán nem fogy el. Pedig a jó hangulat nem az ételek mennyiségén múlik. A folyamat a boltban indul, és az étkezőasztalnál ér véget. Pár egyszerű lépéssel azonban megelőzhető, hogy a szemétben landoljon az egyébként még fogyasztásra alkalmas ünnepi menü. A Tesco szakértői össze is állítottak egy hét tételből álló listát a tudatos karácsonyi bevásárláshoz:


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/7-szakertoi-tipp-a-karacsonyi-nagybevasarlashoz-ezekkel-tizezreket-sporolhatsz.1086269.html