Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.11.24)

2019.11.24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.11.24).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.11.24).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel kevés felhő lesz az égen, csapadék sehol sem várható, viszont foltokban pára, köd kialakulhat. A Dunántúli-középhegység magasabb tájain élénk lehet a délkeleti szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. Napközben sokfelé számíthatunk napos időre, de a Dunántúlon időnként több felhő jelenhet meg az égen, nyugaton, délnyugaton tartósabban is erősen felhős lehet az ég, viszont csapadék sehol sem várható. Délen és a Dunántúli-középhegység térségében élénk lehet a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Hétfő reggel sokfelé lesz párás, ködös az idő, csak kevés helyen ébredhetünk napos időre. Csapadék sehol sem várható, de ködszitálás néhol előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad az északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap sehol sem várható csapadék, így száraz utakra készülhetnek az útnak indulók. Sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de az alacsony napállás miatt ezeken a tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel viszont pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A délkeleti szél délen és a Dunántúli-középhegység térségében élénk lehet, ez pedig kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem érkezik front térségünkbe, de hajnalban, reggel a hideg, párás, ködös tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben a melegedés hatására elsősorban az Alföldön élők tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat. Sokfelé napos időben lesz részünk, ami kedvez a szabadtéri programoknak, valamint javul hangulatunk, közérzetünk, de ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről. A légszennyezettség a nagyobb városokban közepes, északkeleten és délnyugaton kedvezőtlen lehet. Továbbra is fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Enyhe november. Folytatódik az átlagosnál enyhébb idő. Vasárnap és hétfőn sem várható számottevő csapadék.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20191124.1085523.html