Pénzcentrum

Ezeknek a magyaroknak biztosan megmarad a munkája: robotizáció ide vagy oda

2019.11.07. 08:30

Bér érinti majd a magyar könyvelői piac nagy részét a digitalizáció, attól nem kell tartaniuk hogy a robotok pát évtizeden belül elveszik a munkájukat. Legalábbis a komplex megoldásokat nyújtó vállalkozások esetén.


A magyar tulajdonú ICT Európa Holding könyvelő- és adótanácsadó cég tulajdonos vezérigazgatója, Lovász György úgy vélekedett, hogy a robotok az alacsony hozzáadott értékű szolgáltatásokat válthatják ki a jövőben - írja a Világgazdaság. Néhány egyszerű munkafolyamat - például a dokumentumok iktatása - automatizálható, de a könyvelés és adótanácsadás annyira összetett, hogy a kollégákat nem helyettesíthetik a robotok.

Véleménye szerint a magyar kis- és közepes vállalkozások is egyre inkább belátják, hogy szükség van az olyan adótanácsadó cégekre, amelyek adózási, finanszírozási, bérszámfejtési, jogi és IT-kérdésekben is segíteni tudnak.

Megjegyezte, hogy a könyvelőcégeknek is szembe kell nézniük az egész gazdaságra jellemző munkaerőhiánnyal. A munkavállalókat nem csak felvenni nehéz, de megtartani is, amihez a béremelés nem elég, szükség van a motiváló és alkalmazkodó munkakörnyezetre és a tervezhető előmenetelre is.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/ezeknek-a-magyaroknak-biztosan-megmarad-a-munkaja-robotizacio-ide-vagy-oda.1084875.html