Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.21)

2019.10.21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.10.21).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.10.21).

36 órás előrejelzés

Hétfő reggel túlnyomóan napos időre ébredhetünk, de elsősorban az északi tájakon foltokban pára, köd kialakulhat. Csapadék nem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a déli-délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csak időnként jelenhetnek meg fátyolfelhők az égen. Csapadék továbbra se várható. A keleti, északkeleti tájak kivételével többfelé megélénkülhet a déli-délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Kedden reggel napos, illetve párás, ködös tájak válthatják egymást, esőre viszont továbbra sem számíthatunk. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfő reggel elsősorban északon számíthatunk pára- és ködfoltok kialakulására, melyek átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhatnak. Napközben viszont elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. A keleti, északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn sem várható fronthatás, viszont a melegedés hatására az érzékenyek körében továbbra is előfordulhatnak melegfront jellegű tünetek, mint migrén, fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás. A kissé szeles idő a keleti, északkeleti tájak kivételével többfelé fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Reggel a párás, ködös tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Érdemes lesz kimozdulni a szabadba, kellemes idő vár ránk. Erősítsük immunrendszerünket, a reggeli nyirkos, hűvös időben könnyen megfázhatunk. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20191021.1084199.html