Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.19)

2019.10.19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.10.19).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.10.19).

36 órás előrejelzés

Szombat reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat a délelőtt folyamán. Máshol túlnyomóan napos időre van kilátás, csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a délies szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Napközben sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton és északon megélénkül, néhol megerősödik a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon ettől pár fokkal hűvösebb is lehet.

Vasárnap reggel túlnyomóan napos, csapadékmentes időre számíthatunk, de északon, északkeleten foltokban pára, köd kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton kezdetben több helyen pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő. Nyugaton, északnyugaton és északon megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délnyugati szél, ami kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. Vezetés közben viseljünk napszemüveget! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton is frontmentes időre számíthatunk, de a reggeli, kora délelőtti órákban a többfelé párássá, ködössé váló levegő miatt továbbra is felerősödhetnek az ízületi bántalmak. A jelentős napi hőingás vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat, rosszullétet okozhat egyeseknél. Érdemes kihasználni a jó időt, a sok napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, komfortérzetünkre. Nyugaton, északnyugaton és északon a kissé szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Erősítsük immunrendszerünket, a reggeli nyirkos, hűvös időben könnyen megfázhatunk. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20191019.1084161.html