Pénzcentrum

Lecsaptak az illegális autóversenyzőkre: ugrottak a forgalmik, több eljárás indult

2019.10.13. 19:00

Illegális gyorsulási versenyre csaptak le a XIII. kerületben: több mint 300 autót vizsgáltak át, sokat engedély nélkül alakítottak át.


Illegális éjszakai gyorsulási versenyen tartottak ellenőrzést a rendőrök és a társszervek Budapest XIII. kerületében, az akció során több mint 300 autót vizsgáltak át. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint több kerület kapitánysága és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közösen tartott ellenőrzést péntek éjjel. A szakemberek a gépjárművek műszaki állapotát, az engedély nélküli átalakításokat és azt is vizsgálták, hogy a jármű szerepel-e a körözési rendszerben. Összesen 372 autót és azok utasait ellenőrizték a hatóságok.

A rendőrök hat esetben helyszíni bírságot szabtak ki, tíz autós ellen tettek szabálysértési feljelentést, öt autó forgalmi engedélyét illegális átalakítás miatt elvették. A BRFK jelezte: folytatják az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/-Ye9J9Qs118?rel=0}}


URL: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/lecsaptak-az-illegalis-autoversenyzokre-ugrottak-a-forgalmik-tobb-eljaras-indult.1083937.html