Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.04)

2019.10.04. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.10.04).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.10.04).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel a keleti tájakon lehet valamivel több felhő az égen, máshol viszont gyengén felhős, derült időre ébredhetünk. Csapadék sehol sem valószínű, de az északi tájakon foltokban pára, köd kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a jellemzően északnyugati irányú szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, de helyenként talajmenti fagy, gyenge fagy sem kizárt. Napközben változóan napos-felhős időre van kilátás, viszont egy-egy gyenge futó zápor átmenetileg csak néhol északon fordulhat elő. Az Alpokalján élénk lehet a délies légmozgás. Délután 13-18 fokot mérhetünk.

Szombat reggelre erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé beborul az ég, és elsősorban a Dunántúlon és északon helyenként kisebb eső is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a déli-délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken általában száraz utakra számíthatnak az útnak indulók, legfeljebb északon alakulhat ki néhol egy-egy futó zápor, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak. Az Alpokalján élénk délies széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Hajnalban, reggel északon foltokban pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken front nem lesz térségünkben, de a hűvös idő miatt még az érzékenyek körében hidegfronti jellegű tünetek előfordulhatnak. A reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. Elsősorban nyugaton a kissé szeles idő miatt romolhat hő- és komfortérzetünk, ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. A napos időszakok azonban jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20191004.1083617.html