Pénzcentrum

Aggasztó hírek: jóval több, mint 800 ember állása is múlhat az Electrolux-leépítésen

2019.09.13. 10:01

Nőhet az Electrolux elbocsátottainak száma, a leépítés ugyanis közvetve a beszállítókat is érintheti - derült ki az ATV riportjából.


Mint ismeretes, a héten az Electrolux egy 800 főt érintő elbocsájtást jelentett be. Ennek részleteiről a Pénzcentrumon, itt olvashatsz! Most azonban az ATV riportjából az is kiderült, hogy a 800 főn túl még jóval több magyar dolgozó is érintett lehet a leépítési hullám miatt. Közvetve ugyanis az egyes termékek gyártásának megszűnésével a beszállítókra és a karbantartási munkálatokat végzőkre is kemény időszak jöhet, ami itt is elbocsátásokba torkollhat - mondta el a leépítések kapcsán az ATV-nek László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Az alelnök arról is beszélt, hogy az Electroluxnál várhatóan a legtöbb embert 2020. második felében küldik majd el. Továbbá kiemelte azt is, hogy ehhez hasonló eset a feldolgozó iparban máshol is könnyen megtörténhet Magyarországon, ami az alelnök szerint a közeljövőben "rengeteg munkahelybe fog kerülni".


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/aggaszto-hirek-joval-tobb-mint-800-ember-allasa-is-mulhat-az-electrolux-leepitesen.1082855.html