Pénzcentrum

Komoly veszély a magyar kirándulóhelyen: csak saját felelősségre lehet bemenni

2019.08.21. 08:30

Hulló kövei miatt veszélyes lett a Rám-szakadék.


A Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott óvatosságra inti a kirándulókat sziklaomlás miatt.  Egy hete jelentették be például, hogy nagyméretű sziklatömb zuhant a turistaútra. A Pilismaróti Erdészet munkatársai kézi erővel próbálják elbontani a sziklát, amely nehezen járhatóvá teszi a turistautat.

Egyelőre nem tartották indokoltnak lezárni a népszerű turistahelyet, viszont a látogatás szabályainak kitáblázásán túl nyomatékosan figyelmeztetik az embereket, hogy csak saját felelősségükre mehetnek végig az úton.

Ennek ellenére minden évben akadnak olyanok, akik nem megfelelő felszerelésben vágnak neki a veszélyes ösvénynek, amely természeti adottságai miatt egyike a legnehezebben járható magyarországi jelzett turistautaknak. A Rám-szakadékot 50-60 ezer ember keresi fel évről évre.

A Magyar Hírlap által megkérdezett szakértő, Maróti Ágnes geológus arra hívta fel a figyelmet, hogy a hegyekből - bár nyugodtaknak látszanak - különböző természeti folyamatok miatt folyton kisebb-nagyobb kövek hullanak le.


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/komoly-veszely-a-magyar-kirandulohelyen-csak-sajat-felelossegre-lehet-bemenni.1081947.html