Pénzcentrum

Merészet lépett az Apple: elég durván néznek ki az új iPhone-ok

2019.08.15. 20:00

Alig egy hónap van hátra a minden évben szeptemberében megrendezett Apple bemutatóig, ahol a legújabb, 2019-es iPhone modelleket leplezik le. Az Apple oldaláról ismét hatalmas titkolózás övezi a bemutatót és semmit sem árulnak el idő előtt, azonban egyvalamiben már biztosak lehetünk. A Phonebox.hu telefontok gyártói kapcsolataival kiderítette, hogy 2019-ben már három vadonatúj iPhone modellt mutatnak be. Név szerint az iPhone XI-t, iPhone XIR-t és iPhon XI Max-ot.


A korábbi híresztelések a készülékekről igaznak bizonyultak, tehát az Apple idén a többi gyártóhoz hasonlóan a kamera továbbfejlesztését vette célba. A módosításokról a legújabb kezünkbe került telefontokok árulkodnak a hatalmas kamera szigettel. A kamera méretek megegyezőek, azonban modelltől függően 2 illetve 3 optikát tartalmaznak és a legújab értesülések szerint 48Mp felbontással, valamint 3-szoros optikai zoommal kerülnek a készülékekbe.

Kijelző méreteket tekintve 6,1 inch lesz az olcsóbb árazású, kétkamerás iPhone XIR modell. Az azonos tudással felvértezett 3 optikával rendelkező modellek, az iPhone XI és az iPhone XI Max 5,8 illetve 6.5 Inch méretekben lesznek kaphatóak, ahogy azt a legújabb telefontokok is mutatják.


Elég durván néz ki a hátlap. Fotó: Phonebox.hu.

A külsőt tekintve, a kamerasziget méretének növekedését figyelhetjük meg, illetve az előző modellhez viszonyított vékonyodását is. Az előlap mérete nem változott, azonban a vékonyabb készülékházat sokkal kényelmesebben lehet majd kézben tartani. Az alsó részen található megnövelt méretű csatlakozó kivágás pedig a széleskörűen elterjed Usb-C szabvány használatára utal, amit az Apple a MacBook-okban már előszeretettel használ.

Gyártói értesüléseink szerint az új XIR modell az előző iPhone XS szériában bemutatott A12 Bionic processzort kapja meg, míg drágább XI és XI Max modelleket a legújabb A13 Bionic lapkakészlettel szerelik, ami a specifikációk szerint az összes Androidos készülék teljesítményét lekörözheti. A memória mindhárom esetben 4Gb lesz, ami az Apple zárt rendszerének futtatásához több, mint elég.

Az árazás tekintetében szerencsére az Apple nem folytatja a növekvő tendenciát így most is a jelenlegi árakra számíthatunk: az itthoni adókkal együtt 300 és 500 ezer forint között alakul majd a vételár a tárhely (128-512Gb) méretétől függően.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/mereszet-lepett-az-apple-eleg-durvan-neznek-ki-az-uj-iphone-ok.1081831.html