Pénzcentrum

Fontos változás élesedik szeptembertől: ezt sok szülőnek észben kell tartania

2019.08.09. 09:28

Jelenleg még a régi szabályok szerint bírálják el a magántanulói státuszra vonatkozó beadványokat, szeptembertől azonban nagy változások jönnek - írja a Magyar Nemzet.


Aki augusztus végéig benyújtja a magántanulói státus iránti kérelmét, annak még a jelenlegi szabályok szerint az igazgatók bírálják el a beadványát, és egyelőre nem érinti a változás azokat sem, akik a jövő tanévre már korábban megkapták az otthoni tanuláshoz szükséges engedélyt - írja a Magyar Nemzet.

Ezzel szemben szeptembertől már az Oktatási Hivatal fog dönteni a beadványokról, és legkésőbb egy éven belül minden jogviszonyt felül fognak vizsgálni - írta az OH, ami a következőképp fogja elbírálni a kérelmeket:

Az is fontos változás lesz az új rendszerben, hogy míg eddig a tanév során bármikor lehetett kérelmezni a magántanulóságot, az egyéni tanrend csak az adott tanév első napját megelőző június 15-ig igényelhető. 


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/fontos-valtozas-elesedik-szeptembertol-ezt-sok-szulonek-eszben-kell-tartania.1081557.html