Pénzcentrum

Ennek sokan fognak örülni: megmenekültek a Waldorf iskolák

2019.07.19. 15:31

A köznevelési törvény nemrég elfogadott módosítása nem fogja hátrányosan érinteni a Waldorf-iskolák működését, mondta az Indexnek Szabó Zoltán a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője.


Ma 45 ilyen általános iskola és 59 ilyen óvida van az országban. Ezeket összesen 10 ezer gyerek látogatja. A köznevelési törvény olyan irányú módosítása, amelyben jegyrendszert vezettek volna be, az éves tanrendet pedig fél évre bontotta volna, ellehetetlenítette volna a Waldorf-iskolák működését. Az utolsó módosítás végül megszüntette ezeket a rendelkezéseket.

A Waldorf-szövetség képviselői szerdán személyesen egyeztettek Bódis József oktatási államtitkárral és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkárral, ahol megnyugtató válaszokat kaptak kérdéseikre. A kötelező osztályozásra vonatkozó előírást sikerült visszavonatni, a Waldorf-intézményeket potenciálisan veszélyeztető többi módosítással kapcsolatban pedig sikerült egyértelmű helyzetet teremteni.

Így gyakorlatilag elhárult minden olyan veszély, ami a köznevelési törvény módosítása alapján ellehetetleníthette volna a Waldorf-intézményeket, olvasható a szülőknek kiküldött tájékoztatóban.


URL: https://www.penzcentrum.hu/karrier/ennek-sokan-fognak-orulni-megmenekultek-a-waldorf-iskolak.1080795.html