Pénzcentrum

Ezekben a bankokban indult el a babaváró: így kell igényelni

2019.07.02. 15:45

Bár a rendelet hétfőtől hatályos, nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt. A Bank360 összeállította az indulók listáját.


Hetekkel a start előtt jelezték a pénzintézetek, hogy készen állnak majd július elsejével az igénylések befogadására. Múlt héten megtudtuk, hogy nem lesznek sorok a bankfiókokban, hiszen a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolását csak július elsejével lehet igényelni a járási hivatalokban és kormányablakokban, az átfutási idő pedig legfeljebb 8 nap.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mára viszont az is kiderült, hogy nem minden banknál vált elérhetővé a babaváró hitel. A Bank360 összeállítása szerint az alábbi kereskedelmi bankok kezdték meg a hitel forgalmazását, azaz ezeknél a pénzintézeteknél tudunk igényelni, amint minden szükséges dokumentum megvan és a feltételeknek eleget teszünk:

Vannak olyan pénzintézetek, amelyek várhatóan a napokban fognak előrukkolni a termékkel, például július 8-án indul a termékkel a CIB Bank és napokon belül az UniCredit Bank is a Bank360 információi szerint.

Több banknál a hét második felére van csak időpont

Kényelmesebb lehet a folyamat, ha az igényléshez bankfióki időpontot foglalunk, ám több bank is jelezte, hogy csak a hét második felére tud már adni.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A Bank360 fővárosi megfigyelése szerint egyik banknál sincsenek sorok a babaváróért, hiszen aki igényelni akar, az először a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolást szerzi be a járási hivatalokban, kormányablakokban, ami legfeljebb 8 nap, plusz a postázás.

Jelenleg egyetlen olyan pénzintézet van, amelynél online igényelhető a hitel, a Gránit Bank. Itt a dokumentumok feltöltése a neten keresztül történik, a bankfiókot mindössze csak a sikeres elbírálás után, a szerződés aláírásakor kell meglátogatni.

De miért fontos, hogy melyik banknál van babaváró?

Egyáltalán nem mindegy a Bank360 szerint, hogy melyik banknál igényeljük a babaváró hitelt, hiszen a hitelbírálat banki hatáskörbe tartozik. A legnagyobb különbségek a jövedelmi elvárások között vannak. Míg van olyan pénzintézet, ahol akár minimálbér igazolásával is felvehetjük a 10 millió forintot, addig más bankoknál akár nettó 150 000 forintos is lehet az elvárt jövedelem.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Kedvezményekkel csábítanak a bankok

Nem csak az elvárt jövedelem jelent különbséget a bankok között. Több pénzintézet kedvezményekkel, akciókkal várja a babahitelt igénylőket.

A Bank360 összesítése szerint például a Sberbank a szerződést kötő pároknak visszavonásig a hitelösszeg 0,5 százalékát jóváírja, ha három hónapon belül legalább két alkalommal 100 000 forint jóváírás történik a számlán - megfelelő az utalás és a készpénzes befizetés is. A jóváírás a negyedik hónap 15-éig vehető igénybe. 10 millió forintos hitelösszeg esetén ez 50 000 forintot jelent, ami a futamidő elején egy teljes havi törlesztőrészletnek felel meg.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A K&H Bank 50 000 forintos jóváírást kínál azoknak az ügyfeleknek, akik 2019. július 31-ig hiánytalanul benyújtják hitelkérelmüket a bankhoz. A jóváírás a folyósítást követően történik meg a K&H-s babaváró hitel törlesztőszámlán.

A kezességvállalási díjból enged a Raiffeisen Bank, méghozzá az alábbi módon:

A Gránit Bank szintén átvállalja az első három hónap kezességvállalási díját - ez 10 millió forintos hitelösszegnél 12 500 forintot jelent.


URL: https://www.penzcentrum.hu/hitel/ezekben-a-bankokban-indult-el-a-babavaro-igy-kell-igenyelni.1080083.html