Pénzcentrum

Komoly változás az Aldiban: még filléresebb lesz a magyarok kedvence

2019.06.12. 13:01

Lecseréli az Aldi szupermarketlánc a német boltjaiban a pékárúhoz, zöldségekhez és gyümölcsökhöz hasznáatos műanyag zacskóit. Idén nyártól a környezetet kevésbé károsító zacskót adja majd jelképes összegért: 1 eurocentért, ami körülbelül 3,2 forintnak felel meg.


Eddig a zacskók gyártásához kőolajat használtak. A cég bejelentése szerint az új zacskók a nádcukor feldolgozásakor keletkező melléktermékből készülnek majd - írja az Index. A műanyag szatyorból azóta egyébként is kevesebb fogy, mióta az Aldi pénzt kért értük, viszont a német kormány szerint a zacskók felhasználása nem változott számottevően. 

{{KAPCSOLODO:1078373}}
A számok azt mutatják, hogy az ár miatt átgondolják a döntést a vásárlók

- nyilatkozta Kristina Bell az Aldi csoporttól.

Hogy visszaszorítsák a környezetkárosító zacskók használatát, a cég próbaszerűen be fogja vezetni a lebomló, és papírból készült zacskókat az angol boltjainál is. Világszerte több mint 10 000 üzletet üzemeltet az Aldi, melybóll 4000 Németországban található. Az Aldinak Magyarországon több mint 130 üzlete van, a kilencedik legnagyobb forgalmat bonyolító magyar bolthálózat.


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/komoly-valtozas-az-aldiban-meg-filleresebb-lesz-a-magyarok-kedvence.1079255.html