Pénzcentrum

Erről a legtöbb szülő megfeledkezik, pedig sok pénz múlhat rajta

2019.06.07. 14:30

Nyakunkon a nyári szünet, sok gyerek szabadul ki ilyenkor a megszokott keretek közül, sokkal figyelmetlenebbek, mint év közben, és pillanatok alatt megvan a baj. Az alacsony térítési díjak miatt alanyi jogon járó balesetbiztosítás mellé, érdemes keresni kiegészítő konstrukciókat is: összeszedtük, miből válogathatunk.


Sok szülő küldi nyári táborba a gyerekét, hiszen másképp nem tudja megoldani a szünet 10 hete alatt a kiskorúak felügyeletét. Egy ilyen helyen azonban olyan veszélyeknek vannak kitéve, amelyekkel a hétköznapokban nem is találkoznak, és pillanatok alatt megvan a baj.

Sokan nem tudják, hogy 2003 óta az állam ingyenes balesetbiztosítást nyújt minden fiatalnak 3 és 18 éves kora között: alanyi jogon jár állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárnak. A kockázatviselés 24 órás, és a Föld valamennyi országára kiterjed.

Míg a biztosító társaságok évenként, kétévente változtak, addig a baleset esetén kifizetendő összegek nem növekedtek az elmúlt évek során, így a térítés alacsony összege miatt a szülőknek érdemes kiegészítő biztosításban is gondolkozni. Körbenéztünk a piacon, milyen lehetőségek vannak.


URL: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/errol-a-legtobb-szulo-megfeledkezik-pedig-sok-penz-mulhat-rajta.1079115.html