Pénzcentrum

Filléres csúcsbort árul alsó polcról a Lidl: 850-ért ezt nem lehet otthagyni

2019.05.20. 14:32

850 forintért árul, szakértők által kihagyhatatlan ajánlatnak ítélt vörösbort a Lidl. Az ital Spanyolországból származik, viszont fontos róla tudni, hogy nem képzi a diszkont állandó borkínálatának részét, úgyhogy érdemes sietve lecsapni rá, ugyanis minden bizonnyal hamar kifut majd.


Az olcsó bor egyáltalán nem biztos, hogy eredendően rossz is. Sőt, manapság egyre több példát találunk arra, hogy a különböző áruházakban abszolút megfizethető áron szerezhetünk be olyan minőségi italokat, amikről egyszerűen nem lehet megmondani, hogy olykor még 1 000 forintba sem kerülnek. 

Na, mi most pont egy ilyen ajánlatot csíptünk el a Lidl kínálatában. A szóban forgó nedű az Eje Monastrell 2017, melyet a Művelt Alkoholista szúrt ki, majd kóstolás után a következőket írta róla kritikája kezdetén:

Aki még nem kóstolt monastrellt (más néven mourvedrét), annak azért, aki meg már megtette és szívesen inna újra, annak azért. Vagy ha csupán jó déli típusú vöröset szeretnénk potom pénzért (az nem egyszerű történet).

A szakértő mindezek után csupán arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, hogy egyetlen intelemként fogadják meg, nyitás után érdemes kicsit szellőztetni, ugyanis "redukciós fülledtséggel nyit". Oké, de milyen maga a bor?

Tanítanivaló módon hozza a tipicitást (a spanyolt, a francia értelmezés némileg más), ami, ha ilyen tisztán tárul elénk, véleményem szerint az egyik legizgalmasabb vörös fronton: aromatikailag szerecsendió, vér és keserű csokoládé jellemzi, felépítésben telt, krémes és strukturált

- jegyzi Németi Zoltán, aki azt is hozzáteszi, csak a monastrellnek vannak ilyen tanninjai. A végelszámolásnál mindez egyébként 5 pontot (85/100) ért. Abszolút alkalmi vétel a bor, főleg ha hozzátesszük, hogy

850 forintba kerül belőle egy palack.

Az alkalmi vétel pedig jelent esetben a "best buy"-ság mellett azt is jelenti, hogy ténylegesen alkalmi dologról van szó, hiszen a bor nem része a diszkont alapkínálatának, és várhatóan gyorsan kifut. 


URL: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/filleres-csucsbort-arul-also-polcrol-a-lidl-850-ert-ezt-nem-lehet-otthagyni.1078309.html