Pénzcentrum

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.18)

2019.05.18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.18).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.18).

36 órás előrejelzés

Szombaton már országszerte több órára kisüt a nap, a megnövekvő gomolyokból főként északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szél helyenként a Dunántúlon és zivatar környezetében feltámadhat. Hajnalban 6-12, délután 20-27 fok várható.

Vasárnap bár sokfelé kisüt a nap, már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szelet élénk, néhol északon, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 22-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton főként északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok és okozhatnak vizes, csúszós útszakaszokat, környezetükben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A délies szél helyenként a Dunántúlon és zivatar környezetében támadhat fel, mely kis mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását. Napos időszakokban szükség lehet a napszemüvegre. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem érkezik front, de a melegedés hatására enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyebbeknél és kissé fokozódhatnak. Az érintettek tompábbak, aluszékonyabbak lehetnek a megszokottnál, illetve tartósabban tapasztalhatnak fejfájást, migrént. A fellépő tüneteken segíthet a testmozgás és a zöld tea. A kissé változékony időben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a záporok, zivatarok területén légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom előfordulhat. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon


URL: https://www.penzcentrum.hu/utazas/idojaras-mire-szamithatunk-ma-20190518.1078247.html