Pénzcentrum

A skalp kereskedési stratégia alkalmazása (x)

2019.05.13. 17:00

A tőzsdei kereskedés során sokan szembesülnek a kérdéssel, hogy melyik kereskedési stratégiát válasszák. A skalp egy nagyon rövid távú kereskedési stílus és meglehetősen népszerű a professzionális kereskedők körében. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mi a skalpolás, és bemutatunk egy egyszerű kereskedési stratégiát a kezdő kereskedők számára.


A Skalpolás meghatározása 

A skalpolás a legrövidebb távú kereskedési stílus, amelynek célja, hogy sok tranzakcióból sok kis nyereséget próbáljon elérni a nap folyamán. A skalperek úgy vélik, hogy könnyebb kihasználni a kis tőzsdei mozgásokat, mint a nagyobb, hosszú távú mozgásokat.

A Forex skalp kereskedési módszer valós idejű technikai elemzésen alapul. A scalping fő célja, hogy nyereséget generáljon devizák vagy egyéb instrumentumok vásárlásával vagy eladásával: a pozíciót nagyon rövid ideig (néhány másodpercig vagy percig) vannak nyitva tartva, és kis nyereséggel zárják őket.

Technikai elemzés a piacok skalpolásához 

A skalperek általában technikai elemzésben gondolkoznak, szemben a fundamentális kereskedőkkel. A technikai elemzés egy instrumentum múltbeli ármozgásaira összpontosít, jellemzően grafikonok és más adatelemző eszközök segítségével. 

A skalperek olyan információkat vagy eseményeket keresnek, amelyek befolyásolhatják az árfolyamokat. Ezeket megtalálhatják az online hírportálokon, gazdasági naptárakban vagy hallhatják a televízióban, rádióban.  

A skalperek elsősorban a chartokat használják a kereskedési döntésekhez, de egyes kereskedők egy vagy több technikai mutatót is használnak, például mozgó átlagokat, RSI-t vagy MACD-t.

Melyik idősík a legalkalmasabb a skalpoláshoz? 

A skalp stratégiák esetében a legkisebb idősíkokon végeznek grafikon elemzést a kereskedők. 

Például egy napon belüli kereskedő használhatja a 15 perces idősíkot, és általában napon belül 2 vagy 3 kereskedést végez. A pozíciók gyakran csupán 1 órán át vannak nyitva. Ezzel szemben a skalperek 1 perces idősíkot használnak, amelyben minden gyertya csak 1 percet képvisel, és napi 10, 20, 50 vagy több tranzakciót hajtanak végre, miközben minden kereskedés csak néhány másodpercig vagy néhány percig nyitott. 

Kereskedési jelzések skalpolással 

Mint minden más kereskedési stratégia, sok skalp módszer létezik. A skalp technikák hasonlóak más kereskedési stílusokhoz, gyertyákat használnak, és a kereskedők meghatározzák, hogy mikor és hol fognak kereskedni, a chart, a támasz és ellenállás és a technikai indikátorok segítségével. 

Egy egyszerű skalp stratégia az, hogy az 1 perces grafikonon technikai indikátorokat alkalmazunk, például az exponenciális mozgó átlagokat (EMA) 50-re és 100-ra állítva, valamint a Stochastic indikátort (5,3,3). A vételi jel értelmezéséhez az 50-es mozgóátlagnak a 100-as fölé kell emelkednie. Amikor ez megtörténik, meg kell várni, hogy az ár visszatérjen a 100-as mozgóátlaghoz. Ezzel szemben a Stochastic indikátornak alulról kell kereszteznie a 20-as szintet. Amikor ezt a három elemet megfigyeljük, vételi jelet láthatunk. Érdemes stop-loss és take profit szinteket beállítanunk.

A skalpolás pszichológiája  

A skalpereknek fegyelmezettnek kell lenniük, és habozás nélkül kell döntéseket hozniuk. Minden döntést biztosan kell meghozniuk. A skalpereknek azonban nagyon rugalmasnak kell lenniük, mivel a piaci feltételek nagyon változóak, és ha a kereskedés nem megy a terv szerint, a lehető leggyorsabban orvosolniuk kell a helyzetet anélkül, hogy túl sok veszteséget szenvednének el.

Skalp kereskedővé válhatsz, amennyiben: 

 Valószínűleg nem lennél jó skalper, ha:

Érdemes néhány dolgot megfontolni, ha úgy döntesz, hogy skalper leszel: 

 

(x)


URL: https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/a-skalp-kereskedesi-strategia-alkalmazasa-x.1078053.html